
تردمیل از محبوب ترین دستگاه ها جهت ورزش کردن در خانه شناخته شده است. اغلب مردم بخصوص افرادی که برای سلامتی و تناسب اندام خود اهمیت قائل می شوند، مایل به داشتن یک تردمیل در خانه خود هستند. با این وجود پیش از خریداری این وسیله بهتر است خوب فکر کنید، زیرا تردمیل دستگاه ارزان قیمتی نبوده و چنانچه افراد به استفاده از آن متعهد نباشند، به زودی به یک جالباسی و یا قسمتی از دکوراسیون آن ها مبدل خواهد گردید! در این مطلب به نکات مهم که می بایست جهت خریداری و استفاده از تردمیل در نظر گرفت، پرداخته ایم. با آل اسپرت همراه باشید.
فضای لازم برای تردمیل

تردمیل ها (حتی مدل های تاشو آن ها در موقعی که جمع شده اند) عموما فضایی قابل توجه را اشغال می نمایند. زمانی که این دستگاه ها در فروشگاه هستند، بسیار کوچکتر از هنگامی که در منزل قرار دارند به نظر می رسند. در نتیجه قبل از خریداری آن، فضایی را که جهت این دستگاه درنظر گرفته اید اندازه گیری نمایید تا سایز تردمیلی که تهیه می نمایید با آن فضا تناسب داشته باشد. در مواقع تمرین، می بایست اطراف تردمیل دارای فضاهای خالی باشد تا در صورت افتادن احتمالی از روی آن احتمال آسیب دیدن فرد به حداقل برسد. اغلب تردمیل ها را قابل حمل آسان نیستند ، در نتیجه از پیش در مورد مکان نگهداری آن در منزل فکر کنید. چنانچه احتمال دارد بعدا مکان آن را تغییر دهید، بهتر است تردمیلی را تهیه نمایید که حمل آن آسانتر است. این دستگاه نباید در دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار داشته باشد، چون امکان آسیب دیدن آن ها وجود دارد.
استحکام تردمیل

تردمیل همانند اغلب وسایل ورزشی دیگر، دارای مدل هایی متنوع بوده و این گونه نیست که یک تردمیل که با نیازهای همگان تناسب دارد یافته شود. هر تردمیلی با نوع دیگر متفاوت بوده و امکان دارد بر اندام هر فرد به صورت متفاوتی اثر داشته باشد. بهترین راه جهت اطمینان از این مورد که تردمیلی که قصد تهیه آن را دارید مناسب شما می باشد یا خیر، امتحان نمودن چند نوع از آن ها در فروشگاه می باشد. تردمیل ها از لحاظ ساختار، عرض تسمه و ریل های اطراف آن ها در سایزها ، وزن و اشکال متنوعی عرضه می گردند. بهتر است بر روی آن با کفش های تمرین قدم بردارید تا اطمینان حاصل نمایید که حرکت نمودن برروی آن برای شما روان می باشد. طول تسمه می بایست متناسب با طول گام های شما بوده و عرض آن نیز تا اندازه ای پهن باشد تا دست های شما بتوانند به آسانی برروی دستگیره های طرفین قرار گیرند.
راهنمای خریداری تردمیل موتوردار یا بدون موتور

چنانچه مایل به تهیه تردمیلی بدون موتور هستید توصیه می شود اطلاعاتی در مورد نحوه فعالیت این دستگاه داشته باشید. عملکرد آن به این صورت می باشد که نیروی وزن و فشار کاربر سبب به حرکت درآوردن صفحه دستگاه می شود. این دستگاه در مقایسه با سایر وسائل ورزشی سبک و کم هزینه تر بوده اما استفاده از آن در مدت زمان سبب آسیب وارد کردن به زانوها می گردد. بنابراین در موقع خریداری آن علاوه بر هزینه های تعمیر، به تاثیری که در طولانی مدت بر سلامتی می گذارد نیز دقت نمایید.
اگر قصد تهیه یک تردمیل دارای موتور را داشته باشید، این وسیله از فناوری پیشرفته تری در مقایسه با بقیه برخوردار بوده و موتور آن نیز دارای شرایط مختلفی جهت راه رفتن و یا دویدن کاربر ایجاد می کند و بدین صورت به عضلات شما کمک نموده است. در تردمیل های موتوردار این موتور است که سبب چرخیدن تسمه و به حرکت درآوردن صفحه آن می گردد. کاربران این امکان را دارند که با تنظیم نمودن شیب و سرعت حالتی را ایجاد نمایند که مشابه هنگامی که از سربالایی بالا می روند، باشد. عموما تردمیل ها دارای یک مانیتور کامپیوتری می باشند که با سیم و یا بدون سیم بوده و زمانی که به بدن متصل می-شوند خاصیت نمایش ضربان قلب را داشته تا کاربر متوجه گردد که شدت حرکاتی که برروی تردمیل دارد باعث کاهش وزن او می گردد یا نه. جهت تنظیم نمودن الگوی راه رفتن و دویدن، بهتر است از روی صفحه مانیتور با کمک برنامه های از قبل تعیین شده برنامه مورد نظر خود را پیدا نموده و ورزش کردن را آغاز کنید.
توجه به ایمنی در موقع خریداری تردمیل

در برخی از تردمیل ها گیره ای تعبیه گردیده است که با متصل شدن به لباس کاربر ایمنی را در زمان حرکت تضمین می نماید و این باعث می گردد که چنانچه در موقع دویدن برروی صفحه تردمیل تعادل فرد از دست رفت، با تکان ناگهانی کاربر و جدا شدن گیره از لباس او، دستگاه به صورت خودکار خاموش شود. همه تردمیل های استاندارد دارای این گیره می باشند ضمنا از دیگر ویژگی های این دستگاه قفل کودک بوده که چنانچه فرد روی تردمیل نباشد، موتور آن از حرکت بازمی ایستد.
خصوصیات موتور تردمیل (خانگی، باشگاهی)
واضح است که قدرت یک تردمیل تا حد بسیار زیادی به نوع موتور استفاده شده در آن و نیز تسمه های به کار رفته وابسته است. قدرت موتور تردمیل ها از ۱ تا ۷ اسب بخار متغیر می باشد. همچنین با تغییر و بالارفتن قدرت آن قیمت دستگاه نیز افزایش می یابد. از سری تفاوت هایی که در تردمیل های خانگی و باشگاهی وجود دارد می توان متناوب بودن جریان برق در نوع باشگاهی را نام برد. جریان برق در دسترس در منازل مسکونی به صورت مستقیم بوده که فاز و نول نامیده می شود. اما در تردمیل های باشگاهی جریان برق متناوب از دستگاه عبور می کند.
تردمیل های با جریان برق مستقیم، از لحاظ قیمت ارزانتر بوده اما دارای سیستم کنترل ساده تری هستند بنابراین موتور آن ها بازدهی کمتری داشته و کم صداترند و از طول عمری بالاتر برخوردارند. در حالیکه تردمیل های نوع باشگاهی که از جریان متناوب استفاده می نمایند، دارای بازدهی بالاتری در مقایسه با تردمیل های خانگی می باشند و این امکان وجود دارد که ساعت ها بدون وقفه برروی آن ورزش نمود. به همین خاطر مسلم است تردمیل های باشگاهی قیمتی گران تر دارند.
سایز تسمه تردمیل

تسمه های تردمیل بین۴۰ تا ۵۰ سانتی متر پهنا داشته و ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتی متر نیز طول دارند. امکان دارد که طول عرشه برای افرادی که با تردمیل کار می کنند اهمیتی نداشته باشد، ولی جهت کاربرانی که در موقع دویدن گام هایی بلندتر برمی دارند، این موضوع بااهمیت است. اکثر کاربرانی که مایل به پیاده روی هستند از عرشه های ۴۰×۱۲۰ رضایت داشته ، ولی قد بلندترها و دوندگان بهتراست تردمیلی را برگزینند که طول تسمه ای حداقل ۱۴۰ سانتی متری داشته باشد. در مجموع می توان نتیجه گیری کرد که سایز تسمه بزرگتر، به معنای انجام تمرینی امن تر و ضربه گیری بالاتر می باشد.
ویژگی تنظیم شیب تردمیل
بدون شک جهت خریداری یک تردمیل می بایست به این نکته دقت نمایید که آیا این دستگاه شیب برقی دارد یا خیر زیرا این قابلیت به شخص کمک می نماید تا مقدار کالری بیشتری را بسوزاند. اکثر تردمیل ها دارای یک موتور دوم کوچک هم هستند که قادر به تنظیم و کنترل شیب می باشد، ولی چنانچه به تغییر بیشتری نیازمند باشید می بایست آن را به طور دستی انجام بدهید. برخی از تردمیل ها از اختیارات نشیب نیز برخوردارند ( شیب را تا منفی ۶ % کاهش می دهند) ، چنانچه مایل باشید حالت پایین آمدن از تپه را بازسازی نمایید، از آن استفاده می شود. البته استفاده از شیب جهت افرادی که مشکلات زانو و کمر دارند می بایستی مطابق نظر پزشک انجام گردد. به عنوان نمونه در تردمیلی دارای شیب برقی تاپ فرم-Treadmill top form 5118 شیب برقی طراحی گردیده در آن به طور خودکار و با فشردن یک دکمه تا ۱۵ درجه قابلیت تنظیم دارد.
مزیت های تردمیل
افراد مختلف به آسانی در زمانی که در منزل باشند می توانند از تردمیل استفاده نمایند و بدوند بدون آنکه نیاز باشد لباس پوشیده و یا به خارج از منزل مراجعه کنند و بدون آنکه نیاز باشد با آلودگی های هوا روبه رو گردند. از دیگر جهت، در هر ساعتی از روز که علاقه مند باشند قادر به استفاده از آن بوده و مشکلی از بابت این مسئله وجود ندارد. تمامی اعضای خانواده نیز قادر خواهند بود از این ابزار ورزشی استفاده نموده و هر فرد به طور متناسب با وزن خود و نیز ورزشی که علاقه مند به آن است، می تواند از تردمیل استفاده نماید.
استفاده در هنگام بیماری
محدودیت های استفاده از تردمیل، تنها برای افرادی می باشد که مبتلا به مشکلات استخوانی و مفاصل پا بوده و قادر نیستند از آن استفاده نمایند. به علت فشاری که درموقع دویدن و یا پیاده روی به پاها وارد می-گردد کسانی که پای آن ها آسیب دیده است و یا دارای مفاصل خشک باشند یا ورم و درد داشته باشند نباید برروی تردمیل پیاده روی نمایند. در نتیجه تردمیل تنها جهت سایر افراد مناسب می باشد. حتی کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی باشند هم قادر به استفاده از تردمیل هستند البته پیش از آغاز ورزش با آن، حتما می بایستی درباره حداکثر شدت پیاده روی و ضربان قلب مجاز با پزشک خود مشورت نمایند. این دستگاه حتی جهت بازتوانی کسانی که سکته مغزی داشته اند و بنابراین دچار ضعف عضلات هستند نیز استفاده می گردد.
قابلیت تنظیم سرعت
یک ویژگی خاص تردمیل ، قابلیت تنظیم سرعت آن مطابق با میزان ضربان قلب فرد می باشد. بعلاوه صفحه آن از جنسی ساخته شده که علیرغم آسفالت و موزاییک، مانع آسیب به پاها می گردد. اغلب تردمیل ها دارای برنامه های ورزشی از قبل تعیین شده ای هستند که افراد با توجه به هدف و مقدار تناسب اندام خود می توانند از آن ها استفاده نموده و مانع تکراری شدن ورزش با تردمیل می شوند.
البته چنانچه تردمیل طور صحیح استفاده گردد می تواند وسیله ورزشی مفیدی بوده و در صورتی که استفاده نامناسب از آن بشود موجب ایجاد درد در نقاط مختلف بدن از قبیل ستون فقرات، لگن، زانوها، ساق و یا مچ پاها می گردد. همچنین بعضی از ورزش ها جهت تقویت عضلات ران، به خصوص عضلات چهارسر آن و نیز عضله های پشت ران به کاربر آموزش داده می شود که موجب کاهش درد زانوها خواهد شد. فرم و وضعیت غیر صحیح بدن، بالا رفتن ریسک کشش عضلانی، عدم هماهنگی و تعادل، کاهش توانایی تنظیم وضعیت بدن به طور طبیعی، بالا رفتن سطح کورتیزول از عوارض به کاربردن نامناسب تردمیل می باشد.
نکته های ورزش با تردمیل

انجام ورزش و تمارین ورزشی با هر وسیله ای شرایط و اصول خاص خود را می طلبد که تردمیل نیز از این قاعده تبعیت می نماید. جهت بدست آوردن نتایج مطلوب و حداکثر از ورزش با این دستگاه، بهتر است به این نکات توجه شود: مقدار پیاده روی برروی تردمیل را از روزی ۲۰ دقیقه شروع کرده و تدریجا افزایش بدهید تا حداکثر به روزی ۶۰ دقیقه برسد. این تمارین می بایست ۵ تا ۶ روز در هفته انجام گیرند. سرعت پیاده روی برروی تردمیل را از مقدار کم شروع کنید و تدریجا آن را افزایش بدهید. نخست در کمترین سرعت از ۵/۲ دقیقه آغاز نموده و تدریجا زمان آن را بیشتر کنید تا به حد ۶۰ دقیقه برسد و هنگامی که زمان به حد مطلوب خود رسید، سرعت را بیافزایید. برای بهبود عملکرد از شیب استفاده نمایید که سبب می شود شدت افزایش یافته و فعالیت قلبی عروقی را بهبود می بخشد و بنابراین سوزاندن کالری افزایش می یابد. در انتهای پیاده روی، سرعت را به تدریج کاهش دهید و همانند آغاز آن را کم نمایید و از توقف ناگهانی و یا پریدن پایین از تردمیل بپرهیزید. چنانچه حرکت دست ها درست انجام شوند، بعضی از مشکلات گردن و شانه ها که به علت نشستن های طولانی مدت در یک مکان و تماشای تلویزیون و یا کار با کامپیوتر ایجاد گردیده اند هم رفع می شوند. دست های خود را به صورت ۹۰ درجه خم نموده و آن ها را نزدیک بدن خود قرار بدهید. شانه ها را شل نمایید تا حس آرامش بیشتری داشته باشید. حالت صحیح دویدن به صورتی است که می بایست سر را بالا نگه داشته و با چشم هایتان روبه رو را ببینید. چنانچه علاقه مند به استفاده از نوعی سرگرمی در موقع ورزش با تردمیل هستید، مجله، کتاب و یا تلویزیون را به صورتی در مقابل خود قرار بدهید که نگاه شما در جهت روبه رو باشد و سر را پایین نگه ندارید. هنگامی که شانه ها را به سمت جلو خم نموده و نگاه خود را به طرف پایین بگیرید، به تدریج دچار درد کمر و گردن می شوید و همچنین نخواهید توانست به صورت کامل نفس گیری نمایید.
نحوه درست دویدن برروی تردمیل این است که پاشنه پای جلویی به سطح تماس پیدا کند اما بقیه کف پا مقداری از سطح فاصله داشته باشد؛ سپس با حرکت کردن این فشار اندک به تدریج از سمت پاشنه پا به پنجه انتقال می یابد. جهت دویدن سریعتر، پاشنه پای جلویی می بایست به بدن نزدیک شود و پای دیگر اندکی عقب تر برروی سطح تردمیل قرار داشته باشد یعنی گام ها را بلند نکنید و فاصله میان پاها زیاد نباشد. نخست قدم های کوچک تری بردارید، سپس به تدریج برروی پای عقبی خود تمرکز کرده و سعی نمایید آن را به کمک نیروی بیشتری به طرف جلو بکشید. درد عضلانی، ضربان قلب تندتر در حالت استراحت و دردهای کوچک در هنگام تمرین از نشانه های تمرین بیش از اندازه هستند. چنانچه هریک از این علامت ها را حس نمودید، تمارین را متوقف نمایید، برنامه تمرینی را مجددا ارزیابی نموده و اندکی به خودتان استراحت بدهید. تمارین شدید می بایست فقط دو تا سه مرتبه در هفته انجام بگیرد. جهت آمادگی جسمانی کلی، تمارین متوسط مابین ۳ تا ۵ مرتبه در هفته برای اغلب افراد کفایت می کنند.
ضمانت نامه و گارانتی

در موقع خریداری یک دستگاه تردمیل در جستجوی مدل هایی باشید که بهترین نوع ضمانت را دارا باشند. ضمانت ها با توجه به مکان و زمان خریداری آن متفاوت هستند. هر تردمیل می بایست مجموعا از حداقل ۱۰ سال گارانتی بدنه و موتور برخوردار باشد. بخش الکترونیکی آن باید دارای ۵ سال و سایر بخش های آن باید حداقل دارای دو سال گارانتی باشند. موتور تردمیل نیز در بهترین حالت حداقل یک سال و چارچوب بدنه آن سه سال گارانتی دارند.
قیمت تردمیل
از اصلی ترین مواردی که همه افراد در موقع خریداری دستگاه های بزرگ از قبیل تردمیل در نظر می گیرند، قیمت این وسایل است. توصیه می گردد نخست هدف خود را از تهیه این دستگاه مشخص نموده و با توجه به نوع هدف خود تردمیل متناسب را برگزینید. تردمیل های ارزان تر جهت افرادی که فاقد برنامه برای استفاده پی در پی از آن هستند و یا نوع مایل به خریداری انواع ساده و ابتدایی آن هستند، مناسب است. ولی چنانچه بخواهید به صورت حرفه ای و جهت تمارین مداوم آن را به کار برید، بهتر است تردمیلی تهیه نمایید که پیشرفته تر است (تردمیل های پیشرفته تر مسلما دارای قیمت بیشتری نیز هستند). جستجو در سایت های پخش کننده آگهی ها برای تردمیل های کارکرده و یا دارای تخفیف نیز کاری عاقلانه است چون می توان تردمیل هایی با قیمت های مناسب و نیز متناسب با بودجه کاربر را پیدا نمود.